Kors i taket! …och håll käften, tack.

Såhär efter nyår vimlar det av annonser och artiklar om hur man går ner i vikt och gymmen är fulla av människor som tänker ändra sina liv. Inget fel i det, absolut inte och jag applåderar de som ger sig fanken på att lyckas. Men så undrar jag ibland varför man aldrig ser motsatsen. Alltså artiklar och tips om hur man går upp i vikt.

Som rubriken anger har detta nu hänt och jag har äntligen fått några bra tips som dessutom är nyttiga, hur man alltså lägger på hullet en smula. Inte så att jag är trådsmal men jag är sakta på väg åt det hållet om jag håller på som jag gör. Problemet är inte att jag är en slarver, utan mer att jag har tappat allt intresse för mat av alla de sorter. Det finns absolut ingenting som jag tycker är extra lockande utan jag äter för att jag måste. För att jag ska orka dra mig till jobbet och för att jycken ska få komma ut alls. Detta problem är något jag jobbar på, faktiskt, och jag var ju hos en dietist i förra veckan som gav mig några tips, plus att jag ju faktiskt skriver om artikeln jag hittade idag. Så jag vill ha en förändring och även om jag märker att maten kostar mera så förstår jag ju att i detta fallet har jag inte råd att vara ekonomisk. Att jag sedan lever ett väldigt hektiskt och stressigt liv just nu gör ju knappast saken bättre, men jag försöker stenhårt att ändra det så gott det går.

Människor i min omgivning brukar säga åt mig att jag måste äta, och ja, det fattar ju jag också, men när man inte har lust eller har den psykologiska bromsen som jag har, så är det inte så förbannat lätt. Men jag försöker åtminstone och tar ett steg i taget, hur små de än må vara, så är det åtminstone i rätt riktning. Så jag tackar för omtanken men tjatet får snarare motsatt effekt.

Hur som helst, tack Expressen och Anna Bäsén för tipsen, jag ska göra mitt bästa för att följa dem. Och Tild, jag har sparat ditt tips om den nyttiga frukost-drinken, jag ska bara få tummen ur och köpa ingredienserna. Typ på söndag, jag lovar och svär 🙂

77590cookie-checkKors i taket! …och håll käften, tack.