Annat att bry sig om

Som jag nämnde för några dagar sedan verkar bloggosfären överhettas av diverse diskussioner av politisk art. Främst då om Juholt och Socialdemokraterna, förtroendekris och det ena med det andra. Nyheter som varvas med andra, mer jordnära saker som att t. ex. gå ner i vikt, om laxermedel, sport eller svenskarnas heliga kossa, snuset. Och visst är det viktiga saker. Jätteviktiga. Annars hade väl inte tidningarna skrivit om dem, eller hur? Livet tuffar på i sin vanliga takt liksom.

Samtidigt som storm efter storm besöker oss och märkliga fenomen runtom i naturen som inte verkar naturliga sker. Är det liksom ingen annan som är oroliga över sådant än jag? Varför läser jag så väldigt lite om åtgärderna för att förhindra växthusgaser och liknande? Varför gör inte Obama något? Varför räddar ingen världen?!

Kanske av den enkla anledningen att vår egen bakgård alltid känns bekvämast där vi bara behöver rätta till prillan under läppen, hålla i hatten i nästa storm, samtidigt som vi går ner till affären – som så många gånger förr – för att köpa 2 liter mjölk och det senaste numret av Hänt i Vecket. För än så länge går inga miljövänliga snabbtåg rakt in i en paradisliknande framtid.

 

76950cookie-checkAnnat att bry sig om