Politikerna snodde vårat forum

Jag tycker politik kan vara intressant, dock bara till en viss grad och framförallt när det börjar närma sig val. Sant är förvisso att det finns politik överallt i vårt samhälle utan att vi tänker på det.

Men på senare tid har jag märkt att de politiska bloggarna har tagit över allt mer och det är så till den milda grad att man börjar sakna tokfransar i samma kaliber som Kissie och de andra Botox-dyrkande Barbie-kopiorna.

Men vad jag menar är att om man kikar på Bloggportalen – Sveriges största katalog över bloggar och ett viktigt instrument för att synas i bloggosfären – eller som de själva skriver, ett ställe där man kan “hitta nya favoriter och hålla koll på trender och aktuella debatter.” Uppenbarligen är det ett ganska enkelriktat intresse som bloggvärlden har just nu:

  • Partitraditionen måste förändras
  • Årets svenska politiska blunder
  • Nyårslöften alla borde kunna instämma i (Något om Lars Ohly)
  • Medan Carl Bildt är på semester
  • Därför gråter de i Nordkorea
  • Fel att bara se till partiets misstag

…och sådär brukar det vara, så gott som varje dag. Rubrik efter rubrik som påskiner något politiskt.

Visst kan det vara okej att veta vad våra folkvalda politiker pysslar med med jämna mellanrum, men å andra sidan kanske det är exakt vad vi gör redan. För det ser ju ut som att de inte gör annat än bloggar numera, eftersom hela bloggosfären är nedlusad av politiska debatter. Vi får väl bara hoppas att de inte gör det på arbetstid och skattebetalarnas pengar.

En toppmodern och topputrustad bloggdator är ju jäkligt dyr, som alla vet 😉

För övrigt, den som nu absolut måste läsa politiska bloggar så har jag faktiskt en favorit. Skillnaden är att hon skriver med både glöd, passion, härlig ironi emellanåt och med glimten i ögat. That´s the way I like it.

76550cookie-checkPolitikerna snodde vårat forum

2 tankar på “Politikerna snodde vårat forum”

  1. Håller med dig, det skulle ju kunna vara större variation. Idag blev jag så där svavelosande politisk igen. Men testa att länka upp lite mindre specialartiklar i nättidningarna. Man får inte lika många läsare på en gång eftersom dom inte finns på portalens startsida. Men det kommer in minst lika många och läser på sikt eftersom artiklarna ligger kvar längre och man syns under dom.
    Det fina med WP är ju att man kan kolla sånt.

Kommentarer är stängda.