Bevisat: Män är det svagare könet.

Jag är inte förvånad alls faktiskt. Egentligen kunde de ha besparat sig en lång och krånglig studie och kommit direkt och frågat. Iofs gäller studien bara angående sjukdomar och som artikeln påminner, den som någonsin har stött på en förkyld man, vet vad som menas.

Men det där med könsroller, manligt och kvinnligt tycker jag är intressanta grejer. Om vi lyssnar på varandra och åtminstone försöker förstå det andra könet tror jag mycket kan bli vunnet. Till en början kanske det kan vara svårt men med tiden kan det ju faktiskt bli något väldigt bra, tror ni inte det?

Filmen Hystera har ju premiär nu pch filmens titel syftar på åkomman “kvinnlig hysteri”, något som man kunde läsa om i medicinska sammanhang under 1800-talet. Ett annat ord för detta är kvinnlig orgasm och rollinnehavaren Maggie Gyllenhaal säger att hon blev förundrad över publikens gensvar efter att de hade sett filmen. Tydligen hade många blivit generade och skrattade nervöst och Maggie ställde sig frågan varför vi ännu inte är vana att tänka på orgasmer. Vilket ju är sant för det är smått konstigt att vi år 2011 fortfarande har en så konstig inställning till intimitet och väldigt grundläggande mänskliga behov.

Otroligt intressant tycker jag, men så är ju människan och dess nycker en väldigt komplicerad manick som inte är så lätt att varken förklara eller förstå alla gånger. Men det görs ännu tappra försök.

72910cookie-checkBevisat: Män är det svagare könet.