Det här med mat…

Jag hittade tre artiklar som jag på något sätt tyckte hängde ihop. Ja, förutom att de allihopa handlade om mat då.

Den sistnämnda artikeln får mig att undra varför det har blivit så vanligt med magont och magproblem över huvud taget. KAN det månne ha att göra med att vi i dagens samhälle ska stressa ihjäl oss på grund av alla krav? KAN det ha att göra med att vi ska hinna med arbete, barn, släkt och vänner och samtidigt orka med att ha en fritid? KAN det ha att göra med att vi måste jobba hårt för att orka konsumera?

De två andra artiklarna talar för sig själv, inte sant? Samtidigt som vi ska banta och hålla oss i trim så att vi inte ska få hjärtfel så är det snart jul och då ska julborden digna av diverse härligheter. Då är det härligt att få tips om hur man tar hand om resterna också, eller hur?

Frågan är ju om det inte är fel på konsumtionen på ett annat sätt, att vi helt enkelt har för mycket att välja på och i sådana mängder att det är svårt att säga nej. I så fall borde det väl vara upp till producenterna att lugna ner sig lite och därmed slipper vi få rester över eller äta för mycket.

Ransoneringskort, någon? Andra världskriget hade sina fördelar.

72680cookie-checkDet här med mat…