Dags att koppla ned, och av.

En intressant artikel i Dagens Nyheter beskriver hur en hel familj lade ner allt som hade med internet, facebook m.m. under ett halvårs tid, enbart för att de knappt hade kontakt med varandra. Trots att de levde ihop under samma tak.

Kanske det är en generationsfråga om hur mycket man är och vill vara nåbar hela tiden och själv har jag börjat tröttna på det. Det känns stressigt. Kanske det är precis vad man gör, tröttnar på nästan allt om man gör det varje dag i flera års tid? Och visst verkar det finnas många människor som längtar tillbaka till det jordnära, det beprövade som alltid finns där naturligt. Det beprövade, traditionella, stilla och mindre stressfyllt. Dock är det inte så många som gör verklighet av det.

Sedan kan man ju börja fundera på hur mycket energi vi skulle spara om vi kanske slutade vara nåbara på t. ex. helgerna. Dessutom skulle det väl vara en bra grej att göra för miljön.

Väldigt tänkbart. Utan varken dator eller processor.

72170cookie-checkDags att koppla ned, och av.