Ät gift och slipp bli gammal, unge.

Semper är i blåsväder. Enligt tester har de funnit mögelgifter i barnmaten men de informerade aldrig om att en viss typ var rent cancerframkallande. Bara att det handlade om mögel.

Aflatoxin heter storskurken i dramat och Livsmedelsverket säger att detta är ett ämne som inte i någon form eller dos bör finnas i någon form av livsmedel. Vilket ju är fullt förståeligt. Dessutom är det lättare för folk att förstå en varning för mögelgifter och inte cancerframkallande Alfatoxin – och kanske lugnare så.

Men om vi ska se sanningen i vitögat så vad är egentligen farligt eller ofarligt i vår mat och då tänker man ju främst på tillsatser. Grejen är ju den att vi har ett statligt organ som kallas för Livsmedelsverket och vem ska man tro på om inte de experter som ger oss rekommendationer? Det enda alternativet som möjligtvis vore idiotsäkert och fullt trovärdigt för varje individ vore väl i så fall ett bärbart labb där man kunde analysera all mat och dryck vi intar under normala förhållanden.

Å andra sidan, vad är det för poäng med att leva länge i det härlandet när äldreomsorgen är så som den är? En fråga som Aftonbladet ställer om vi verkligen törs bli gamla och där man kan ge tips om bland annat vanvård. Dessutom har de startat en blogg om ämnet, vilket kan vara intressant att kolla in, både den och debatten om äldreomsorgen i Sverige 2011.

Själv vette katten om jag vill bli gammal här för man tycks ju inte vara värd ett skit då. Bättre vore nog att flytta utomlands där de har trevligare förhållanden så man kan dö med värdighet. Eller köra rullstolen över en klippkant. I Bohuslän. För där är det fint.

Eller äta massor av Alfatoxiner.

71570cookie-checkÄt gift och slipp bli gammal, unge.