Bra med hackare

I veckan som gick kunde vi läsa om hackernätverket Anonymous som hotade maffiasyndikatet i Mexico efter att en av deras medlemmar blivit kidnappad. Idag backade Zetas, ett av Mexicos mest våldsamma gäng.

På något sätt bli jag jätteglad när något sådant händer. Att ett gäng underdogs slår till, helt oväntat, mot en så grym och kriminell liga så måste man ju beundra dem. Att de är ett globalt nätverk hjälper såklart till då det är svårare för gängen att hämnas, men deras mål och den verkan som deras hot har gjort är ju bara fenomenalt. Så ett stort bravoborde de iaf få.

Men när de hotar att hacka Facebook och mediejätten Fox News för att “sänka dem” så undrar man ju, dels om de klarar av det och varför. “En dag kommer ni se tillbaka och förstå att det vi gör är rätt”, men att “Döda Facebook” funderar jag över. Visst tjänar skaparna av FB en hel del men är det bara därför? Man börjar ju undra om det ens finns någon poäng bakom tilltaget.

Men som sagt, att de tvingar maffian att backa är ju fantastiskt och jag hoppas de håller sig till den linjen. Till att bekämpa orättvisor. Men vem vet vilka orättvisor som har begåtts under Facebooks uppgång och kanske framtida fall? Det ska bli väldigt intressant att se vad som händer.

Men än så länge fungerar Facebook.

Läs även om hur de avancerade it-attackerna skrämmer företagen.

71380cookie-checkBra med hackare