Är det så jäkla konstigt då?

Ericsson är i blåsväder då de har sålt övervakningsprodukter till Iran. Men ojoj så skamligt. Denna nyhet finns att läsa mer om i både Expressen och Dagens Nyheter

Men ska vi verkligen lägga oss i vad andra nationer använder våra saker till? Ny rubrik: ”Svenska kullager funna i Irakisk pansarvagn”, eller: ”Svenska skruvar används i massagestavar som används av somaliska pirater.” För det är ju det man får läsa om med jämna mellanrum att svenska produkter har använts i mer eller mindre hemska sammanhang.

Men det är ju så det är idag, att vi ska inte fråga så mycket, inte lägga oss i utan sälja och exportera så mycket som möjligt för att ha en bra sysselsättning och mer jobb åt svenskarna. Har vi jobb så konsumerar vi mer vilket är bra för nationalekonomin, import och export.

Så vad vill vi ha, ett jobb eller krig i ett land någonstans långt borta? För det är om pengar och samveten det handlar om.

Bild från se.freepik.com
70890cookie-checkÄr det så jäkla konstigt då?