Samma gamla vanliga visa

Fylla, slagsmål, våldtäkt och lite annat smått & gott under helgens Halloween-firande. Men för att vara en tradition som inte är så värst rotad i Sverige har polisen haft fullt upp.

När man läser i både Dagens Nyheter och Expressen så blir åtminstone jag lite fundersam. Både över hur uppfostran har skötts av vissa ungdomar, om polisenes resurser verkligen räcker till och varför alkohol ska ha en så stor roll i nästan alla traditioner vi har. Om man nu kan kalla Halloween för tradition här ännu, eller är det bara en orsak att supa skallen av sig ännu en gång? Att ha helgen som ännu en ursäkt att bete sig som ett – ursäkta – jävla svin.

Sant är förvisso att inte alla har ett bra ölsinne, som det kallas, men ska man inte ha det i minnet då att saker och ting kan spåra ur om man dricker för mycket? Att det ska vara så svårt att känna sina egna gränser, när man inte ska dricka mer, är rent märkligt. Det verkar ju som att hela poängen är att bli så full som möjligt, spy mest och göra mest skada.

Charmigt värre.

70840cookie-checkSamma gamla vanliga visa