Döda den förbannade gnagaren!

Ett uttryck som man säkert har fått höra hos den villaägare som har fått oönskat besök av en tydligen väldigt livlig och stökig ekorre.

I artikeln kan man läsa att villaägaren har av Länsstyrelsen blivit beviljad skyddsjakt på ovan nämnda ekorre, dock inte utan skarpa regler. Avlivningen får endast ske i direkt anslutning till skadeangrepp och att polisen meddelas innan ekorren sätts ur spel. Men det är klart man undrar ju hur detta ska gå till. Är det meningen att villaägaren ska ha vittnen till när ekorren gnager på sängbenet, sedan brotta ner den lille krabaten, sätta på pyttesmå handklovar och sedan ringa polisen för tillstånd att utföra avrättningen? Eftersom det krävs ett polisiärt tillstånd för skottlossning inom tätbebyggt område så tycker jag nog att den stackars ekorren bör få ögonbindel. Det måste ju vara en animaliär rättighet.

I artikeln står också:

Den lilla krabaten tar sig in i villan genom öppna fönster och balkongdörrar. Väl inne river den ner blommor och prydnadssaker och lämnar avföring och urin i huset.

Men där suckar jag lite och tänker på alla de hundägare som skyller på stackars jycken när hunden ätit något olämpligt och det helt plötsligt inte doftar rosor i finrummet. Så skyll på den stackars ekorren bara, gör det. Låt oss bara hoppas att han inte spökar för villaägaren och ger sig ut på egen jakt – efter hans nötter.

Bild från clipartpal.com
70740cookie-checkDöda den förbannade gnagaren!