Lite nyheter dårå…

I London tas kriget upp mot spottloskor, bland annat genom att sätta upp skyltar och “stadsdelsförvaltningen har beslutat sig för att ta i med hårda tag mot personer som stör friden i samhället” som det står på dn.se idag. Ursäkta mig men jag tror jag har liksom missat poängen i sammanhanget för det där låter ganska löjligt. Visst är det äckligt med folk som slänger ur sig busar och loskor hit och dit men är det verkligen så många som gör det? I så fall är väl fimpar och tuggummin värre.

 Rättssprocessen mot seriefiguren Tintin är i full gång. Det gäller serieboken “Tintin i Kongo” och ni korta ordalag handlar det om att någon tyckte att albumet fördummar den svarte mannen, att det glorifierar koloniseringen och har rasistiska undertoner. Serieboken skrevs 1931 och en hel del har förändrats sedan dess och om vi ska vara petiga så borde i så fall en hel del litteratur i världshistorien i så fall ändras. Allt från den svarta Barbamama och den ultra-socialistiska serien Smurfarna till Mein Kampf. Kan man göra så eller är det enklare att ge sig på seriefigurer?

Filippa Reinfeldt visar upp “sina hoods” och försöker väl på något sätt smickra in sig bland dagens unga. På sätt och vis fungerade det faktiskt på mig själv då jag blev nyfiken på rubriken, men mina farhågor besannades ganska snabbt. Vi snackar inte ghetton eller förorter här, snarare tvärtom. Att hon dessutom korar Stockholm som världens bästa stad kan jag då rakt inte förstå. Då har hon inte sett mycket.

Dagens Nyheter har även en intervju med Cissi Wallin som berättar att hon är en arbetsnarkoman av den bra typen. En faschinerande person den där Cissi, jag undrar om hon fortfarande bloggar på Metrobloggen? Hur som helst, jag hoppas hon tar hand om sig själv och inte ser idioter överallt i sin vardag…

68840cookie-checkLite nyheter dårå…