Betygsätt ditt ex

Ännu en sajt där man ska betygsätta människor Bra eller dåligt? Därom tvista di lärde.

Enligt artikeln kan man fylla i en två-sidig enkät och sedan betygsätta sitt ex, som sedan kan läsas av andra människor. I enkäten får man bland annat gradera exets hygien, intelligens och omtanke. Svenska experter säger såhär om sajten:

– Det här går emot all bra kommunikation som relationer handlar om och är absolut inget jag rekommenderar, säger Bodil Wennberg, relationsexpert och leg. psykolog och fortsätter:

– Mycket av det som skrivs kan vara rena påhitt för att hämnas och kan såra flera personer. Det är aldrig rätt att namnge personer som inte kan försvara sig utan att fråga om lov. Betygen kan vara skrivna i stundens hetta. Det är oansvarigt och oärligt eftersom du oombedd uttrycker en åsikt utan att ta ansvar för konsekvenserna.

Man får väl förmoda att de har rätt, eftersom de är experter, och jag tycker det låter väldigt vettigt. Smått skrämmande att den här typen av betygsättande sajter tycks sprida sig då jag tror det har en dålig inverkan på oss människor. Vi slipper ta ansvar för det vi tycker och tänker och hela idén känns ganska ryggradslös.

Mitt betyg? 5 lobotomier av 5 möjliga.

68260cookie-checkBetygsätt ditt ex