Dags att ta en jamare

Sommaren är över och hösten närmar sig, sakta men säkert. Människorna huttrar och vissa börjar redan nu boka in sina tider för ljusterapi. På vissa håll i landet har frosten redan dykt upp.

”Asta, har du sett sponken?”

Men det är inte bara människorna som börjar huttra. Vissa djur har, nu på höstkanten, börjat att supa ner sig. Kanske för att hålla värmen eller för att trösta sig en smula, till minnet av varma sommardagar. Men vi ska väl inte klandra dem för mycket egentligen. Stackarna har ju ingen fjärrvärme att nyttja, inga fodrade leggings eller ens en extra päls att dra på sig när det blir kyligt ute. Då blir en dos jästa frukter en både snabb och behaglig lösning istället för att deppa ner sig totalt.

Igelkotten på bilden har inget med artikeln att göra och med hänsyn till släkt och familj går han under det fingerade namnet Totte och han ska i nästa vecka på detox. Igen.

Foto: Torbjörn Lilja.
67210cookie-checkDags att ta en jamare