Vilken nyhet väljer du?

Som bloggare kan man synas lite extra om man skriver om en nyhet. Ju smarrigare rubrik man sätter, desto fler besökare och om man dessutom skriver något bra med innehåll, ja då kan man till och med få ett par läsare extra.

Men hur väljer vi egentligen ut nyheterna vi skriver om? För handen på hjärtat finns det en hel del skräp där ute att läsa, kan och orkar.

Men ta t. ex Gadaffi (Khadaffi?) som för övrigt i skrivande stund tydligen är omringad av rebellerna. En intressant debatt ifrågasätter Carl Bildt och tycker att han fegar, vilket iofs inte är så väldigt mycket nyhet i sig, om jag får vara ironisk…och det får jag ju eftersom det här är min blogg. Men vilka människor är det egentligen som skriver om sådana händelser? Ja, förutom Libyer kanske eller folk som är intresserade av krig och politik. Kanske.

Sporten, som vanligt tjatar om nationalhelgonet Zlatan, ja det hoppar jag över helt och hållet. Som vanligt.

Sedan har vi ju alla artiklar om stil, mode, bantning och barn eller familjeliv. Skvaller, nöje, mattips, sminktips, musiktips, tipstips… När man tänker efter, varför får vi så många tips hela tiden? Duger inte vår egen smak vad det än gäller?

Nej, det är nog de nyheterna som kommer oss närmast som vi läser, tycker i och om och som vi tipsar våra medmänniskor om att läsa, de också. Om vi åker tåg mycket kanske vi läser om SJ, eller om det vi har i vår omedelbara närhet, som att de 60-watts lamporna snart kommer försvinna. Små, vardagliga ting som syns i nyheterna, de har vi närmast anknytning till och det är de vi får mest intresse för.

Eller kanske jag har fel? Kanske det är bekvämare att avskärma sig från sin omedelbara närhet och istället bry sig om Libyen och vad som händer där?

Vilka nyheter är det egentligen som vi läser helst?

Bild från nationellidag.se
65860cookie-checkVilken nyhet väljer du?