Sex, nej tack!

Ni som “hänger med” har säkert märkt att det mesta i vårt samhälle anspelar på sex och samlevnad. Nya gränser och tabun ska hela tiden brytas mot, man ska vara fräckare och mer rättfram än föregående generationer. Samtidigt är det väl så att den slitna klyschan “sex säljer” stämmer i allra högsta grad och därmed ska vi hela tiden försöka överträffa varandra. Eller möjligtvis oss själva för att inte bli uttråkade.

Men så finns det de som faktiskt inte enbart tänker i de banorna och som på sätt och vis är en motpol i ett sexualiserat samhälle, även om vågskålen verkart väldigt full på ena sidan. Kanske det är av fysiska skäl, eller av psykiska, eller så vill man helt enkelt inte i någon större utsträckning eftersom man har tröttnat på att “allt” ska handla om sex.

Vad jag syftar på är dejtingsajten 2date4love som är för de som jag har nämnt ovan, och jag får hålla med kompisen Nett att det känns bra när det till och med finns sajter för de som vill vänsterprassla. Som att sex är okej, men inte hela tiden, överallt och med vem som helst – och det är okej om du inte kan, du duger ändå. Läs mer om detta här. Samtidigt börjar man ju fundera lite på vad Daniel Pernikliski skriver:

Förmodligen skulle de flesta tycka att det var ett problem att leva med någon som inte ville ha samlag, absolut, men om allt annat stämmer och kärleken blixtrar till så vem vet? Det finns ju trots allt andra sätt att ha sex på.

För all del, det har han ju rätt i, det handlar väl helt enkelt om att våga vara lite spontan och påhittig, men kan det verkligen vara så att vi tack vare samhällets informationskanaler till den enskilde individen signalerar att alla måste vilja ha sex, om man är normal? Till stor del är det säkert så, vilket känns ganska trist. Enkelspårigt är ett ganska bra ord för att beskriva det. Men å andra sidan kräver allt sin motpol och det som kommer upp måste någon gång komma ner. Med eller utan Viagra.

65600cookie-checkSex, nej tack!