Grattis Daniel & Victoria! Eller?

Jepp, nu väntas det barn i kungahuset och barnet beräknas kika ut i mars. Så trevligt.

Självklart skriver alla tidningarna om händelsen…

AftonbladetExpressenSvDDN

Men ska jag vara ärlig så undrar jag vad all uppståndelse är till för, egentligen. Om man ser krasst på det så firar vi vaddå? Att Daniel fick den både upp och in, att Victoria inte är frigid, att de trots hovets järnhårda kontroll ändå fått en privat stund ihop eller att i den närmaste frmtiden kommer få massor av sömnlösa nätter, blöjbyten och kräk på sig? Vid närmare eftertanke har de säkert anställda som sköter om sådana saker…

Det jag menar är att det verkliga livet inte alltid är så gyllene skimrande eller kantat av rosblad. Inte ens om man råkar vara en kunglighet. För tänk om Vickan råkar ut för missfall eller barnet kommer ut med en grov hjärnskada, hade medierna rapporterat om detta lika flitigt i framtiden? Hade de skrivit om prinsens bravader, när han på ett storstilat sätt glider in på Stureplan i sin splitt nya permobil, eskorterad av dubbla personliga assistenter, alltid redo att rycka in med nya och fräsha vuxenblöjor i finaste silke. Det måste man ju tänka på om det valsar in en kaffeflicka eller två.

Hur som helst, det här ska bli intressant att se. För all del önskar jag dem all lycka och välgång och att barnet blir okej, men tänk om verkligheten slår till hårt och obevekligt? För i slutänden är vi ändå bara människor, med eller utan krona på skallen.

Någon annan har också skrivit om detta och jag tackar så mycket för länkningen 🙂

65180cookie-checkGrattis Daniel & Victoria! Eller?