Money, money, money…

Denna eviga fashination av pengar, vilken är lite märklig. Pengar är inte allt men de kan nog underlätta en hel del.

Så man läser t. ex. om Lennart som har spelat in 100 miljoner kronor, eller om olika andra människor som på något sätt har vunnit pengar. Alltid handlar det om spel och olika sätt att snabbt bli rik, men när läste man senast en artikel om någon som sparat ihop X antal miljoner? Kanske det helt enkelt inte finns några sådana människor, men det är klart det inte är lätt i ett land där skatt läggs på nästan allt.

Sedan de där listorna fattar jag inte. Ni vet, listorna där man kan läsa vilka i ditt område är miljonärer eller vilka som tjänar mest. Jag har faktiskt lite svårt för att se nyttan av sådana listor men det kan ju tänkas att media av någon anledning vill göda den svenska avundsjukan. Varför vet jag inte. Eller så kanske det kan vara bra att veta vilka människor man ska fjäska lite extra för så att man kanske kan få bli medlem i den lokala golfklubben eller fixa ett jobb åt den arbetslösa svågern.

Lönelistorna – ett bakslag för jämlikheten. Dock en arbetsuppgift för murvlarna.

Bild från best-of-web.com
64050cookie-checkMoney, money, money…