Dagens stora snackis

Vad sysslar Fredrik Reinfeldt med? Det är frågan när han inte dök upp på manifestationen som hölls igår på Sergels Torg i Stockholm, för att hedra offren för terrorattentaten i Norge.

Aftonbladet

Markus Friberg, pressekreterare åt Fredrik Reinfeldt, meddelar att statsministern inte kunde närvara men att han av säkerhetsskäl inte kan säga mer än så. Aftonbladets skribent Lena Mellin uttrycker det såhär:

Det finns ingenting som säger att statsministern måste närvara vid ceremonier till stöd för dem som drabbats av terror­dåd i andra länder. Men det finns något som säger att alla politiker, oavsett på vilken nivå de befinner sig, måste känna av ­opinionen. Vad krävs av mig just nu för att med­borgarna ska tycka att jag gör det jag ska? Den frågan har Fredrik Reinfeldt inte besvarat på ett tillfredsställande sätt efter ­attentaten i Oslo.

Det är sant, jag är inte statsminister, och jag är inte ensam om att inte ha insikt i en statsministers vardag, med allt vad det innebär. Men man undrar ju ändå vad det är som kan vara så viktigt att man väljer att inte närvara. Möjligtvis av den anledningen att hela manifestationen kan ses som ett sossejippo och däri ligger ju faktiskt ett stort dilemma. Antingen går han dit och visar sitt engagemang eller så gör han något annat för att riskera att bli stämplad som okänslig. En inte helt enkel situation faktiskt och oavsett hur han gör så lär han få kritik på ett eller annat sätt.

Nästan så att man tycker lite synd om honom faktiskt.

63710cookie-checkDagens stora snackis