Bombdåd i Oslo, ganska väntat.

Bombdåd i Oslo. Två döda och flera skadade. Glassplitter på gatorna, flera bomber väntas detonera, människor är i chock och Stockholm har skärpt bevakningen.

AftonbladetExpressenDNSvD

Det är en ganska skrämmande verklighet som gör sig påmind idag och en påminnelse om att vi som människor egentligen är ganska små. När saker händer bortom vår kontroll och dessutom döden gör sig påmind, mitt i vår annars så trygga vardag. Självklart blir vi rädda, kanske rentav panikartade. Men egentligen var väl det här väntat?

I tider av bombhot och terror var Oslo ett lika bra mål som något annat. Även Sverige hade ju en bombman för ett tag sedan, vilket det idag inte pratas särskilt mycket om. Kanske för att han bara lyckades spränga sig själv, men nu är det annorlunda. Flera bomber gömda och X antal människor är döda.

Om man googlar runt lite finner man snabbt olika sätt att göra bomber på och egentligen är det ganska enkelt. Det var som sagt väntat och man undrar ju var det kommer att smälla nästa gång. För det lär det ju göra även här bland de nordiska länderna. Jag är bara glad att jag inte bor i någon storstad för de verkar vara de uppenbara målen.

Löpande nyheter om händelserna i Norge.

Foto: Scanpix Norge
63280cookie-checkBombdåd i Oslo, ganska väntat.