Varning för både vatten & kosttillskott.

Det här med olika rekommendationer angående vad vi ska äta och dricka…vad sjutton ska man tro på egentligen?

I en artikel varnas det att man inte ska dricka för mycket vatten då njurarna får jobba alldeles för hårt, och det kan jag tycka låta logiskt. Så visst, okej, jag lovar att inte dricka ett badkar om dagen.

Men sedan har vi det där med kosttillskott. En kvinna säger att D-vitamin gör henne gladare, men hur vet hon att det är vitaminet som ger effekten? Kan det inte lika gärna vara psykologiskt? “Nu har jag köpt den här asdyra burken med vitaminer som det skrevs om så bra i Hänt i Vecket så nu kommer jag vara pigg och glad hela tiden och ha massor av ork att…”

Livsmedelsverket är ju de som borde veta bäst, eller hur? Men å andra sidan är väl de statliga och kan väl också köpas för rätt summa pengar? Eller? Va, va, va?! För att citera Sverker Olofsson.

Eller kanske det helt enkelt är bäst att ha en vitaminrik och välbalanserad kost och att åtnjuta allting i lagom doser. Som det alltid har varit och alltid kommer vara. För sådan är ju människokroppen, oavsett vad veckotidningarna tycker och tänker.

Nu tar vi en kopp kaffe på det här för det är bra mot allt.

63170cookie-checkVarning för både vatten & kosttillskott.