I´m back och nyhetsvärde.

Efter en hel veckas ledighet är jag alltså tillbaka. Inget bloggande och inget läsande av nyheter varav det senaste varit väldigt skönt. Inga  våldtäkter, naturkatastrofer, dödsolyckor eller bombdåd. Bara tid att vara och fundera på saker som faktiskt hör livet till, här och nu.

Det kanske låter lite flummigt men ibland är det skönt att lägga allt åt sidan, och det där med nyheter varje dag tycker jag känns ganska stressande faktiskt. Egentligen är det i stort sett samma nyheter, bara någon annanstans. Media kanske skulle komma på något annat nu som siktar in sig på att livet kan vara ganska schysst, trots allt. Att det finns annat än bara elände.

Då tänker jag inte på saker som sport, mode, inredningstips eller annat som man också läser om i tidningarna, utan något med rubriken “Solsidan”, “Goda Nyheter” eller helt enkelt “Positivt”. Jo, jag vet att det faktiskt finns några alternativ, se nedan, men varför ser vi inte något liknande i de större medierna? Jag menar att de redan finns men att de borde få större plats och kanske också utmärkas lite mer, så att vi faktiskt ser att värlen inte är totalt svart. trots allt.

 Så det finns alltså andra alternativ till de största dagstidningarna som ger en mer positiv syn på omvärlden. Man behöver ju inte leva på enbart någon av de ovan nämndas nyhetsflöde utan den bra idé är väl att balansera det på ett bra sätt. Lite från både lägren, så att säga.

Men nog om det nu.

Nu ska jag sörpla i mig lite mer kaffe, sedan blir det ut med hunden och senare på dagen ska jag ut på äventyr minsann…

62670cookie-checkI´m back och nyhetsvärde.