Beröm varandra mer!

Hur kommer det sig att vi är så rädda för att ge varandra beröm? För visst känns det bra när man får beröm och man blir oftast sporrad att fortsätta i minst lika god stil, inte sant?

På metro.se fann jag en väldigt intressant artikel som berättar mer om hur viktigt det är att både ge och ta beröm och viss fakta om det. “Frånvaro av den ena formen feedback tar udden av den andra.” Tänkvärt!

Det här med beröm krockar faktiskt med en annan sak jag hade tänkt skriva om, nämligen att se positivt på sig själv. Hur ofta gör vi det egentligen? Själv är jag verkligen jättedålig på det och har väldigt svårt att se mig själv ur en positiv synvinkel. Jag minns inte vilken bloggare det var jag läste det hos men jag tänkte ge mig själv en utmaning att skriva 10 bra saker om mig själv, så kanske humöret blir lite bättre. Om ni vill kan ni göra detsamma, det vore väldigt intressant att läsa 🙂

10 saker jag är bra på:

  1. Har en bra vokabulär.
  2. Vältalig.
  3. Humoristisk.
  4. Hjälpsam.
  5. Uppmärksam.
  6. Allmänbildad.
  7. Tolerant.
  8. Ordningssam.
  9. God lyssnare.
  10. Öh..snygg i motljus…eller…mångfacetterad, ja det lät bättre.

Sådärja, nu ska jag bara intala mig alla dehär sakerna i ett transliknande mantra.

62520cookie-checkBeröm varandra mer!