Cigaretter på recept.

Islands förra hälsominister tycker att det låter som en bra idé för att skydda barn och unga från tobaksberoendet, och jag får nog hålla med.

För handen på hjärtat, vilken förälder vill att ens barn ska börja röka – egentligen? Vi vet ju vilka risker det innebär att nyttja tobak och man får väl förmoda att barn är älskade av sina föräldrar och därav ska man hålla dem från onödigheter som t. ex. cigaretter,

Så det där med att receptbelägga cigaretter låter ganska bra då det kommer fungera som en extra instans och därmed inte blir lika lättillgängligt för de yngre. Självklart är det inte ett vattentätt system men det kan nog vara en bra bit på vägen ändå. Sedan kan man ju fråga sig var läkarna sätter sina etiska reglers gränser för när en vuxen människa ska få tillåtas köpa ut cigaretter. Trots allt är det liksom en av hörnstenarna i en läkares bibel att rädda liv. Och det gör man väl inte med cigaretter?

Läs hela artikeln här.

62380cookie-checkCigaretter på recept.