Riktigt tråkiga nyheter

Ibland brukar jag oja mig över hur svarta rubriker vi matas med varje dag, och kanske det bara är jag men har det inte varit väldigt mycket extraordinära våldsbrott och andra tråkigheter i Sverige på sistone?

Hade jag orkat skulle jag kolla upp statistik på om det verkligen är som det känns, att samhället har blivit mycket tuffare, men egentligen spelar inga siffror någon roll. Det är väl hur vi medborgare känner oss, och hur vi uppfattar vår omvärd? Känner vi oss verkligen trygga över huvud taget när media skrämmer oss halvt till vettet, 365 dagar om året?

Kanske det är bäst att isolera oss bakom fördragna gardiner så att vi ingenting ser och skruvar upp volymen med Bingolotto eller Solsidan så att vi slipper höra sirenerna? Jag ser för mig själv en madrasserad cell med ljudtäta väggar där medelsvensson ser på Ronja Rövardotter, på maxvolym, sugandes på sin tumme medans vi sakta säger för oss själva att det är alls ingen fara.

Extremt, javisst, självklart är det så men å andra sidan skulle det kännas bättre än att behöva ta del av mediernas skit, dag ut och dag in.

Eller så gör vi som kungen och vänder blad. För det är lättast så när livets glatta sida har åkt på semester.

61460cookie-checkRiktigt tråkiga nyheter