Flera rubriker om utsatta människor idag

Någon mer än jag som har märkt fenomenet? Utförsäkrade människor som tvingas leva på vatten och brödsmulor, gå på löjliga kurser i Arbetsförmedlingens regi och tolerera att inte de själva, utan även deras barn ska få lida.

Det är väl inte konstigt att Madeleine åker tillbaka till USA. Hon vill väl knappast leva i ett sådant samhälle där de folkvaldas cynism slår nya rekord med jämn takt. Självklart skäms hon. Kanske man skulle göra som pensionärerna och odla lite för att dryga ut hushållskassan en smula. Jag antar att det skulle kunna ses som eget företag om man har lite tur.

Men om det går riktigt illa, om man blir utförsäkrad, sjuk och jäkligt illa så kan man ju alltid utföra ett bankrån. Inte för pengarnas skull utan för chansen att få riktig vård, något som tycks bli en allt mer sällsynt sak i vårt samhälle idag.

Men trots allt så verkar det hända saker i riksdagen angående utförsäkringarna. Nu har de ju fått avbryta sin semester (ojojoj) också, så då kan man ju förstå att läget är allvarligt.

ExpressenAftonbladetDagens Nyheter

Men än så länge är inte slaget förlorat även om ärendet har gått tillbaka på återremittering. Ärendet tas åter upp när samtliga riksdagsledamöter är nöjda med solbrännan, grillen har svalnat utanför sommarstugan och frugan inte längre är sexig utan täckt med myggbett, för jevvla tjatig och man för länge sedan insett att resan till Ullared var tusen gånger värre än en debatt om utförsäkringar.

60650cookie-checkFlera rubriker om utsatta människor idag