Trädgården, en oas

När man läser om hur man anlägger sin egen damm så blir åtminstone jag lite sugen. Ett härligt porlande, med fiskar, näckrosor och hela baletten. Expressen har här ett antal tips om hur man gör sin egen damm med rätt ph-värde och allting. Det finns även ett grymt häftigt bildspel på hur fint det kan bli. Kanske något för Petra som nyligen fixade till sin altan så snyggt? 😉

Jäkla osis att man bor i lägenhet egentligen men det finns ju små, konstgjorda vattenfall att köpa och ha på t. ex. balkongen. Visserligen utan guldfiskar, näckrosor och annat naturligt men jag tror inte bostadsrättsföreningen skulle gilla om jag skyfflade upp X kubikmeter jord och sand och hade grodor hoppandes från min balkong…

En annan grej som har med miljö och natur att göra är ju vindkraft. Jag undrar fortfarande varför Sverige inte har satsat mer på de miljövänligare alternativen och gör det enklare för banan-svenne genom subventioneringar. Tekniken är ju väldigt bra numera, läs bara om Stena Jutlandica som har riggat två propellrar i nosen på båten för att minska bränsleförbrukningen.

På tal om miljövänliga energikällor har det nu lanserats en solcellsdriven bikini. Eller snarare, bikinins överdel är täckt med solcellspaneler och usb-port som håller din mobiltelefon laddad då du är på stranden. En ganska fräck, snygg och dessutom miljövänlig lösning.

Så för att sammanfatta allt ovanstående: Nu ska jag ut på stranden och göra helikoptern och släppa lite vind så kan jag finna en usb-hona som passar min usb-hane och sedan kan vi skina som solar då vi äter grodlår vid vår trädgårdsdamm. The ful fisk has left the building 😉

Bild från gardenpondadvice.com och foto av Andrew Schneider.
60470cookie-checkTrädgården, en oas