Saker är inte alltid vad de ser ut….

Inspirerad av Angela Gossow, frontfigur i bandet Arch Enemy, skriver jag det här inlägget som inte enbart berättar om Angela, utan även om hur vi ser och tänker om olika saker. Ett intressant ämne om ni frågar mig.

Men för att berätta lite om Angela så är hon mer eller mindre världsberömd för sin unika röst. Hennes sångstil är growling, vilket betyder en hel del rytande och morrande, som en del nog skulle kunna beskriva det. Det är egentligen inte alls min musiksmak i vanliga fall men jag fastnade för både henne och bandet och läste vidare, vilka är de egentligen?

Det visade sig att Angela Gossow inte är originalmedlem i bandet men är som sagt väldigt speciell när det gäller rösten, och inte bara det. Hon är född 1974 i Tyskland och tycks vara en väldigt intelligent kvinna med krånglig barndom där båda föräldrarna var maniskt depressiva. På deras (hennes) hemsida kan man läsa frågor som fansen har fått ställa till henne och jag måste säga att jag blev rörd av hennes berättelser om bland annat barndomen och hur hon ser på omvärlden:

In a magazine interview you stated that you were too intelligent to be happy, which I thought was a very powerful statement in regards to all the global conflict taking place. Could you emphasize on that statement more?

I can put 1 and 1 together. Given the ignorance and denial a lot of people live in I assume they can’t to the maths.. Everything we do has an impact on this planet. Each one of us has a responsibility and can make a change. Every day I open my eyes I can see what is happening and I understand what is going on. There are many out there who don’t have that social intelligence, the knowledge of this world and its creatures. All they can see is me, myself and I. They simply look the other way and switch off that part of their brain – or they probably never used it in the first place. There are many who fight for survival, who are too poor or don’t have the education to make a difference. I understand and I don’t expect them to change the world. But most of us live in a wealthy society and have everything they need. Yet, they are never satisfied and walk over bodies to get what they want. I see so much carelessness and ignorance amongst us. Being a sensitive and caring person a lot of people and their actions make me sad and angry. Basically, I am having a hard time blending out reality and to be mindlessly happy.

Vad jag menar med hela inlägget är att man kan aldrig veta vad som finns bakom en fasad, det ytliga. Men alla har vi väl fördomar om saker och ting? Jag skulle aldrig ha anat att en rytande och morrande kvinna skulle ha så djupa känslor om livet och dess djupa frågor.

Jag såg att de kommer till Metaltown i Göteborg – i morgon!! Fanken, det var ju helt oplanerat men nu vill jag ju åka dit direkt för att ha en kopp kaffe och en djup diskussion med henne haha.

Till sist, såklart, ett klipp med Arch Enemy med Angela i spetsen. På något konstigt sätt älskar jag den här videon men jag vet inte varför. Kanske är det kontrasten.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=iv&v=5A-EkV3pGJ8&annotation_id=annotation_703901]
Bild från fanpop.com
59870cookie-checkSaker är inte alltid vad de ser ut….