Kvinnliga poliser är…vaddå?

Idag står det mycket om just kvinnliga poliser i tidningarna. Först om Sveriges tuffaste tjejer, Ulrica och Sara som är piketstyrkans första kvinnor – men det står också om hur illa det kan gå om man raggar på poliser. Faktiskt i både Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Det berättas att en berusad kvinna hade föreslagit kroppsundersökning för en manlig polis och det slutade med böter på 1500 för sexuellt ofredande. Vilket jag kan hålla med om att det var rätt. Berusade människor kan vara oerhört påfrestande och någonstans ska man ju dra gränsen, inte sant? Men om man tänker efter en stund, hur många liknande fall hör man om där en kvinnlig polis varit utsatt? Jag har då inte läst någon sådan artikel på väldigt länge och kanske jag är fördomsfull men hade inte det kunnat vara möjligt?

För övrigt tycker jag att svenska, kvinnliga poliser är förbannat (letar efter rätt ord) …heta! Får man säga det utan att bli åtalad? Kanske det är uniformen, jag vet inte, men om jag fick chansen att prata med en kvinnlig polis skulle jag nog använda något annat ord. Söt? Kan en polis vara söt? Ja, inte sexig iaf för då lär man ju få en batong på X antal känsliga ställen. Offentligt, vill säga.

Förresten, hur kommer det sig att nästan alla kvinnliga poliser ser nästan likadana ut? Ni vet, rågblondt hår och hästsvans. Man undrar ju vart den fabriken ligger. Tur att jag inte har bil för då hade jag letat efter fartkontroller med flit… 😛

Bild/Foto från Scanpix/Agnes Wikmark
59700cookie-checkKvinnliga poliser är…vaddå?