Bra med pole dancing för småbarn.

Det senaste är att barn i så låg ålder som 3 år ska träna pole dancing. Vissa kritiserar det och tycker att det anspelar för mycket på sex. Andra tycker det är helt okej.

Daniel Pernikliski, kolumnist på Aftonbladet har ett par, bra åsikter om det här och det är faschinerande hur han i sin kolumn beskriver detta med andra saker i samhället. För hur skulle det se ut om brandmännen istället för glidstången var tvungna att använda trapporna istället? Men en stång betyder mycket mer än så och i samband med som omgivning kan det även betyda helt andra saker och som det är sagt, prostitution är ett av världens äldsta yrken, om man säger så. Med rosa, fluffiga kuddar, spotlights och allehanda stämningsgivande attiraljer kan det med lätthet kopplas ihop med att attrahera och locka kunder i en pittorest lokal.

Men så är det ju inte på en respektabel dansstudio där syftet är att göra människor intresserade av att arbeta med kroppen och att hålla den i god trim. Där finns inte rosa, fluffiga kuddar och meningen är att hålla sig i form och träna balansen. Inget annat, och varför ska man koppla ihop detta med sexuella anspelningar när det finns så många andra träningsformer och sporter som i så fall gör sig mer lämpliga för den typen av kritik? Att ligga på en matta och göra strechningar kanske man i så fall kan associera med bordeller, rytmisk gymnastik med band kanske kan föra tankarna till massageapparater och hästhoppning med mer eller mindre dominanta övningar i sängkammaren. För övrigt har jag alltid, personligen, ansett att gammeldans är en dålig ursäkt ör att få klämma lite på damerna.

Så länge det är i hälsans tecken och för ett gott syfte så borde det vara okej, dock utan förförisk ljussättning, vilket jag inte tror är meningen. Förhoppningsvis kan också en sådan här företeelse göra världen mindre sexualiserad i framtiden då framtidens generationer får ett annat sätt att se sin omvärld på.

Bild från bumptobean.com
59460cookie-checkBra med pole dancing för småbarn.