En massa pengar i dina sopor

Jag hittade en väldigt intressant artikel om svenskarnas återvinningssytem där t.ex. aluminium är värt en hel massa pengar. För industrin, vill säga.

Men vi som inte har så mycket pengar, skulle inte vi kunna tjäna lite på detta? Istället för att lämna in det till återvinningsstationerna, skulle vi inte kunna samla ihop en rejäl bunt med aluminiumskräp och sälja det direkt till industrierna? Som det står i artikeln så är en bal värd ungefär 200.000 kronor och jag skulle inte tacka nej till den summan.

Tror jag ska forska vidare i detta….. 😉

På tal om återvinning, det här med att panta burkar. Någon mer än jag som tycker att själva maskinerna kunde vara smartare? Visserligen har jag ont i armen nu men det är jäkla jobbigt att panta burkar i maskinerna då inkastet sitter så högt upp att man får smått ont i armen även i vanliga fall. Och det här att man ska ta burkarna, en och en, tala om tidsödande. Skulle man inte kunna slänga alla burkarna i ett slags tråg eller något och att burkarna skulle räknas av maskinen istället? Ungefär som när man lämnar in växelmynt till banken.

Det är sådana frågor som håller mig vaken nätterna igenom… 😛

Bild från canstockphoto.com
59190cookie-checkEn massa pengar i dina sopor