Kissie, bloggosfärens byfåne?

Även beskriven som en trafikolycka man inte kan låta bli att titta på.

Smickrande ord? Nej, inte så värst kanske, men det är om detta man får läsa om i artikeln som beskriver Alexandra Nilssons alter ego Kissie, en av Sveriges absoluta toppbloggare.

Det är en intressant läsning då miljoner svenskar läser hennes blogg men att det hela är ett spel. Kissie är en påhittad figur som har som jobb att provocera, att skaffa läsare, bli sponsrad o.s.v. och självklart är det hela noga uträknat, bland annat av medierådgivare.

Men jag undrar hur det skulle kännas att ha två personligheter att leka runt med. Vänder man kappan efter vinden och byter karaktär när det passar mig bäst? Har jag samvete nog att kunna uttala mig om saker som jag inte alls gillar eller att kritisera människor som jag inte ens har träffat?

Nej, sådant låter väldigt jobbigt och själsdödande och måste vara jobbigt att ibland göra tvärtemot sina egna värderingar och ideal. För pengars eller berömdhets skull skulle jag knappast tycka att det var värt det. Det vore lite som att sälja sin själ och sitt hjärta för publicitetens och pengarnas skull.

Med lite tur kommer Alexandra/Kissie åldras och bli klokare och gå vidare utan att ångra något.

Foto från bildbyrån wenn.com
59040cookie-checkKissie, bloggosfärens byfåne?