Hur man förstör ett barn

Uppfinningsrikedomen är stor när det gäller att få barn intresserade av vuxenvärlden. Ibland på gott och ibland på ont.

Men frågan är hur man ska skydda dem från skadliga influenser, typ att börja röka? Vuxna människor ska förhoppningsvis föregå med gott exempel och vara föredömen men man måste ju inse att något har gått snett när småtjejer börjar klä sig alltför vuxet och rentav provocerande. Det senaste är klackskor i storlek 25 och för inte så länge sedan hade väl Gilette rakningsprodukter för barn.

När jag själv ser tillbaka på min barndom så var det fullt av bus, upptåg, kojor i skogen och andra lekar. Det var en ganska bra tid tycker jag då jag fick chansen att faktiskt vara ett barn. Så jag håller med den brittiska regeringsrapporten som väntas komma på måndag, där förbud mot olämpliga kläder och inslagna herrtidningar föreslås. Det verkar vara en vettig idé det där att vi ska låta barn vara barn. Men visst skulle fler saker kunna censureras, såsom olämpligt innehåll i media som kanske kunde läggas på andra tider på dygnet, något som vi faktiskt hade för inte alltför länge sedan. Då var det benhårt att ha t. ex. tv-program av tuffare karaktär, ganska sent på kvällarna, då barnen hade gått och lagt sig.

Förresten, varför heter det ”herrtidningar”? Jag skulle misstänka att det inte är enbart herrar som läser sådana tidningar. Men det får bli ett annat inlägg…

Bild från pomophobic.com
57970cookie-checkHur man förstör ett barn