Kriget mot narkotikan har förlorats

Det är rubriken på en artikel i expressen idag och på senare tid har jag också insett det.

En komission av världsledare har nu slagit fast detta och säger vidare:

Till världens regeringar: våga avkriminalisera bruk av droger och bryt tabun om debatt och reform av narkotikapolitiken.

Det är ganska intressant eftersom de rekommenderar att man inte ska se narkotikan som ett juridiskt problem utan snarare som ett folkhälsoproblem. Nu vet jag inte om man redan gör det med alkoholen men om så inte är fallet borde det absolut sättas under den etiketten.

Vad som kommer bli ännu mer intressant är hur framtiden kommer se ut om vi mer eller mindre legaliserar narkotika i bland annat Sverige. Kommer kanske Systembolaget ha en speciell sektion med statligt kontrollerat och skattebelagt sortiment, men med cannabis? Kan det kanske bli så att samhället får ännu ett sätt att fly verkligheten på? Men det är klart, Sverige brukar ju knappast gå i bräschen för något alls så vi lär ju få vänta typ 15-20 år innan vi ser förändringar.

Mycket intressant, speciellt när detta uttalande från komissionen av världsledare tillåter något som var totalt förbjudet under ens uppväxt. Det känns faktiskt  lite som att världen börjar vändas upp och ner.

Läs även ”Kofi Annan: Legalisera droger.

57800cookie-checkKriget mot narkotikan har förlorats