Kungen i blåsväder

Stackars Calle Gustaf, nu blåser det hårt på toppen. Rykten om lättklädda flickor hit och dit, maffia och allt möjligt. Han verkar ha varit en riktig bad boy när han var yngre. Nu vill t. om. tyngre politiker granska kungens leverne i sömmarna och historikern Herman Lindqvist säger att det här kan vara droppen som får bägaren att svämma över. Kungen däremot säger nej till alla anklagelser över huvud taget. Den som inte vet hela historien bakom rubrikerna kan hitta en sammanfattning här.

Själv gillar jag inte att vi har ett kungahus, men det är en annan historia. I själva verket vill jag försvara kungen – kors i taket och jösses Amalia.

För alla är, eller har ju varit unga och man var väl inte sådär alldeles ordentlig alla gånger. Man hittade på bus och andra dumheter, ibland olagliga, och det hörde liksom till. Genom de misstag man gör, lär man sig saker om livet, om hur saker ska fungera och vad samhället i övrigt tycker om saker och ting. Det är liksom livets skola, för att använda en sliten kliché.

Om man sedan dessutom är adlig och vet att man kommer bli kung en dag och har lite fräscha kosingar i fickan, klart man breder ut sig lite extra. Man firar kanske lite för hårt, spyr på någons Armanikostym, klatshar till en söt tjej i rumpan när hon går förbi och för att vara lite extravagant tar man kanske lite smaskiga bilder av förvirrade och småfulla tjejer som slänger toppen av sig i hopp om att kunna snurra en liten prinskorv runt sina fingrar. Om de har lite tur så kan de använda den informationen i framtiden när prinsen blivit kung och man kan pressa honom på pengar.

Så kungen har varit vild och smått galen när han var ung, so what? Han visste att han skulle bli kung och var glad åt det, drack en champagne för mycket och sladdade. That´s it. Att han sedan försöker släta ut saker och ting genom att försöka “vända blad” kan ju visserligen anses provocerande men hallå? Han är ju för sjutton kung och därmed ostraffbar.

Vi ska vara glada att han bara festat lite för hårt och inte haft som hobby att skjuta på civila med sina slottskanoner, för det hade han haft rätt till i så fall.

57450cookie-checkKungen i blåsväder