Dödsstöten för de fattiga i Sverige?

Först tänkte jag inte så mycket på det. Sedan började tankarna gnissla och nu, nu känns det inte så jäkla bra längre.

Jag syftar på att Tyskland ska avveckla kärnkraften till år 2022 vilket i sin tur kommer betyda högre elpriser för oss svenskar. Björn Karlsson, professor i energisystem vid Linköpings universitet tror på en fördubbling och det är där vi kan stöta på problem.

Vad jag menar är att, som det är i dagens Sverige, så finns det alltför många människor (och barn) som lever fattigt. Visserligen talar vi nu om 11 år framåt i tiden men med all säkerhet komer det finnas fattiga människor även då.

Man får väl bara hoppas att försörjningsstöd finns kvar och att socialen fortfarande betalar elektriciteten åt de som behöver det, men vad jag däremot verkligen hoppas skulle försvinna är den förhatliga Fas 3. När man är i den sista fasen av arbetslöshetstrappan är det inte fett, det ska gudarna veta, och en fördubbling av elpriserna skulle för mig personligen betyda en flytt härifrån.

Men det är som sagt 11 år framåt i tiden. Vid det laget har vi nog kommit på något mer civiliserat än Fas 3, våra bidrag och löner har stigit och kanske, kanske har vårat sätt att se på varandra blivit lite mer mänskligt. Men det är klart….någon som har sett filmen 2012? 😉

DNAftonbladet – Expressen

Läs även “Matpriserna dubbelt så höga om 20 år“.

57370cookie-checkDödsstöten för de fattiga i Sverige?