Bu för kinesisk damgolf

På dn.se kan man läsa att den kinesiska damgolfen  behöver mer publik och uppmärksamhet. Därför har nu ett krav satts på de kvinnliga golfspelarna att de ska bära färgglada kläder och bli fotograferade i bikini. Snacka om bakslag för jämställdheten.

Men det där är ju tyvärr inget nytt och förekommer inom flera damsporter. Ja, med undantag för hockey möjligtvis…vilket iofs skulle vara intressant men förenat med livsfara för de kvinnliga hockeyspelarna. Tänk er själva att bli tacklad ner i isen när man bara bär bikini. Eller istället för hooking (fasthållen av medspelarens klubba) bli ryckt i bikinins nederdel.

Jag undrar vad nästa steg blir för att “attrahera” publik och intäkter för olika damsporter, för alla vet ju att sex och nakenhet säljer. Kanske hela laget kan ställa upp på kuddkrig i halvtid med inslag av viss kroppskontakt a la kyssar? Dessutom, vaddå bikini? Jag föredrar ju tjejer med stilettklackar och latexkjol, kan vi inte få se det inom t. ex. basket? Kanske bäst att påpeka att jag nu är ironisk, för säkerhets skull.

Hur som helst, det är sådana saker som får mig att tycka allt mindre om sport.

Läs även förslaget om kjoltvång inom badminton som mötte hårt motstånd av de kvinnliga spelarna. Bra tycker jag!

57080cookie-checkBu för kinesisk damgolf