Världens modigaste kvinna, epilogen (del 3)

Marisol Valles Garcia, den 21-åriga polischefen i det narkotikadrabbade Mexiko, som tog jobbet ingen ville ha. Knarkkrigen härjar fortfarande och i fjol dog 15.000 människor i staden Praxedes G Guerrero och när Marisol tillträdde fick hon rubriker över hela världen. Men nu har den fantastiska historien kommit till en ände.

Det är med beundran man läser om henne och hur hon genom förebyggande arbete kämpade för ett säkrare samhälle, med glädje att hon har överlevt de månader hon orkade med trots alla hot, och med sorg att kartellerna vunnit. Åtminstone för stunden.

Just nu befinner sig Marisol och hennes familj sig i El Paso, Texas, där de väntar på besked om de får stanna i USA eller inte. Konstigt om de skulle få ett nej då de åtminstone i mina ögon är hjältar som vågade stå upp mot knarkkartellerna och försökte ge människorna hopp om ett säkrare liv för deras familjer och barn.

Marisol, Dios Dirá, ¡qué buena falta te hace. De todas formas seguir en sus trece! Quiero decir ¡Qué vaya bien! 🙂

Läs hela artikeln här.

56640cookie-checkVärldens modigaste kvinna, epilogen (del 3)