Vaddå “Public Service”? Snarare maffiametoder

Ni kan ju ana min glädje när jag för första gången hörde att regeringen ska se över både SVT och SR för jag har aldrig gillat konceptet “Ta betalt för ingenting”.

Eller okej, jag ska vara rättvis och erkänna att det visst finns folk som vill se Kulturkvarten med Erik Sork, Helgmålsringaren i Notre Dame och Vem Fan Vet Mest men jag gissar att dessa programs publik inte är så jättestor. Kanske, kanske inte, hur som helst kvittar det, men att alla medborgare i ett land ska tvingas betala för sådant de inte ser eller lyssnar på – är inte det en typ av maffiametoder? “-Vi lovar att fortsätta sända skit så du slipper bli visuellt lobotomerad så länge du betalar oss.

Men nu är detta äntligen under granskning. Nu får man ju bara hoppas på att de inte hittar på ännu mer galenskaper. Som att alla med onormalt stora öron ska betala för digital-box och parabolpaket. Annars ska de tvingas sitta framför Ernst Kirschteiger och lära sig hur man använder mossa som afrodisium eller hur man tämjer kottar.

56190cookie-checkVaddå “Public Service”? Snarare maffiametoder