Världen går under på lördag

Enligt en kristen amerikansk radiopratare som har studerat Bibeln i större delen av sitt liv ska jorden gå under den 21 maj, tack vare en enorm jordbävning. Enligt honom är det inte 2012 som gäller eftersom mayaindianerna hade fel i sin kalender och via radiostationer, gigantiska billboards och plakat i andra länder varnar han nu för detta. Se hela reportaget här.

Antagligen finns det någon baktanke här, troligtvis att alla ska omvända sig, ångra sina synder och tillbe Gud för att kunna frälsa sina själar och undgå helvetets brinnande lågor. Dock nämns inget av det i klippet. Det är bara en misstanke om att så är troligtvis fallet (och jag orkar inte googla på mannen).

Men varför ska vi veta när jorden ska gå under? När vi ska dö och hur? Om det verkligen är sant så får vi väl bara gilla läget och när vi står där och marken spricker under oss, kanske vi i ren desperation börjar be till vilken gud vi nu hejar på. Blir vi räddade då, alltså innan vi har betalat medlemsavgiften till kyrkan, gett en tiondel av vår inkomst i kollekthåven eller bett tusen Ave Maria?

Om jag skulle vara rädd när/om det händer? Självklart, och jag skulle knappast vara ensam om min rädsla. Eller i min panik, som sådanadär förutsägelser oftast skapar och lika ofta  helt onödigt. För jorden finns ju fortfarande kvar, eller hur?

Jag tror jag fortsätter att vänta och se för på lördag smäller det. Kanske.

55970cookie-checkVärlden går under på lördag