Rasism i Danmark?

Positiv särbehandling, alltså att vissa invandrare beroendes på hemland, ska behandlas annorlunda mot andra – är inte det en typ av rasism egentligen?

Danmark planerar att underlätta för de invandrare som kommer från USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Japan och göra de testerna som gäller för anhöriginvandring. Är inte det lika med att säga att vissa invandrare och nationaliteter är mer värda än andra? Visst, okej, det där existerar ju egentligen överallt men vad säger att en amerikan är bättre än en brasilianare att få som medborgare? Möjligtvis om de kollar på meriter och anställningsmöjligheter men vad säger att de människorna är bra arbetare? Njae, det är för många frågetecken här, tycker jag. Det hade varit bättre att låta alla genomgå samma tester så att det blir lika för alla.

Läs hela artikeln här.

55990cookie-checkRasism i Danmark?