Skojar du med mig eller?

Egentligen tänkte jag skriva det här i natt, när det inträffade, men jag orkade inte. Jag var helt enkelt för trött.

Som jag skrev igår så möblerade jag om lite i lägenheten. Med andra ord flyttade jag min säng och nattduksbord tillbaka till sovrummet för att jag helt enkelt tyckte att det har varit mycket lugnare här utanför den senaste tiden. När jag hade sovit en timme ungefär så vaknade jag till och hörde ett konstigt ljud. Lite groggy som jag var undrade jag vad tusan hunden pysslar med och det lät så konstigt.

Efter en stund fattar jag att det inte var min hund utan motorer, kanske mopeder, strax utanför som höll på att gasa och köra runt. Men nejdå, det var inte det heller.

Servicekontoret hade skickat ut två bilar och två snubbar, som gick omkring, fram-o-tillbaka utanför busshållplatsen, med två lövblåsare och blinkande ljus på deras bilar. Klockan 2 började de!! Okej, ingen fara, tänkte jag och väntade på att de skulle åka iväg igen. Och jag väntade, väntade, väntade och till slut blev jag sur och därmed klarvaken. Så jag tände lamporna i mina två rum utåt vägen för att visa att nu har ni väckt mig så grattis.

Om det fungerade vet jag inte men de började genast att rulla vidare och nu var friden tillbaka. Trodde jag ja. Den följande timmen fick jag lyssna på kantklippare, en traktor med någon slags tank därbak, en gatsopningsmaskin och två efterföljande bilar, varav en av dem hade ett släp efter sig med en jättestor varningsskylt på. Och alla dessa fordon hade såklart saftblandare på sina tak så det blixtrade som värsta discoteket här utanför. Öronproppar in, som hjälpte någorlunda, men när jag äntligen fick lite lugn och ro var klockan över 3 på morgonen. Det är bara ren jäkla tur att jag inte skulle jobba förmiddag idag.

Men snacka om ödets ironi. När man har bott och sovit i vardagsrummet i flera månader och slutligen flyttar tillbaka till sovrummet, ja då händer det sådana här saker. Det är som ett tecken från ovan eller nåt. Helt jäkla otroligt. Det är så man undrar om man ska skratta eller gråta.

55170cookie-checkSkojar du med mig eller?