Konsten att dejta

Den här artikeln som jag hittade på expressen.se idag var intressant. 6 dödssynder du inte får begå när du dejtar och några av dem fick mig att fundera lite extra.

Fyra av punkterna tycker jag var självklara, men nummer 5 fastnade jag lite för – om det finns många saker du inte kan stå ut med när det gäller honom eller henne kan det vara klokast att gå.
Men samtidigt hör man ju så många gånger att motsatser dras till varandra och att det är bra att inte ha allting gemensamt för då får man inte chansen att vidga sina vyer. Det stämmer nog till en viss gräns men på vilka områden ska man vara tolerant egentligen? Om ens tilltänkta partner älskar dansbandsmusik men man själv avskyr det, borde man inte dumpa och leta vidare då?

Sista punkten låter ju självklar, att man inte ska offra allt för den andra personens lycka och väl och tänka på att man själv ska må bra. En lagom dos omtanke alltså. Och det låter ju vettigt, annars blir man en toffel utan ryggrad och en sådan är det knappast många som vill ha, eller hur? Hela det resonemanget fungerar säkert men jag minns hur det var när man var yngre, då var det tvärtom, men det är klart, då var man verkligen kärlekstörstande och idag har man mognat betydligt och ser saken ur en annan vinkel. Det är nog en mognadsfråga.

Men över lag några bra tips tycker jag som säkert kan fungera. Nu är det dessutom vår (sommar redan?) så ut med er och testa! 😉

55260cookie-checkKonsten att dejta