Så jäkla bra skrivet om Fas 3

Fas 3 slutar inte att debatteras och I like it alot!

Björn Fridén har skrivit en debattartikel som beskriver på ett kortfattat sätt hur läget är och vad det innebär att vara under Fas 3, sista steget (än så länge) i arbetslösheten. Debatten går varm nu och rubrikerna turas om att beskriva det ena slavjobbet efter det andra där Fas 3:are utnyttjas på olika platser runt om i landet. Ett modernt slaveri är ingen underdrift, snarare tvärtom, och när man läser om arbetslösa som förväntas att sticka – utan garn – så undrar man ju vilket jäkla u-land man bor i egentligen.

Själv tror jag inte på modellen för att det blir som det beskylls, en slutförvaring, medan de allra flesta faktiskt vill ha ett riktigt jobb istället för att leva på gränsen till total fattigdom och utnyttjas till max. Faktiskt är det ju så att oavsett hur många arbetsförmedlare eller tjänstemän på Försäkringskassan det blir som måste insyltas så är det faktiskt politikernas ansvar att få åtminstone får en chans att komma in i arbetslivet igen.

Kanske det var en Fas 3:are som orsakade detta? Man får väl hoppas att det bara var själviska politiker som blev behandlade och fick smaka sin egen medicin….. 😉

Såg förresten att KajsaLisa har skrivit om Fas 3 också. Klockrent och tragikomik i sin renaste form. Underbart hehe.

55090cookie-checkSå jäkla bra skrivet om Fas 3