Valborg blev som väntat

Fylleri, våldtäkt, misshandel, slagsmål och det verkar som att Uppsala  och Stockholm hade det tuffast detta år:

Stockholmspolisen har tagit emot 450 brottsanmälningar och upprättat ungefär 1 100 händelserapporter enbart från klockan 18 på valborgsmässoafton till klockan 7 i morse. Det rör sig bland annat om ett 50-tal fall av misshandel, 45 bränder, två misstänkta våldtäkter och ett hundratal fall av fylleri.

Men i resten av landet har det varit som under en vanlig lördagskväll och på Gotland säger polisen att det har varit ett antal utryckningar i underkant så de är nöjda.

Men det där med fylla och missghandel, och framförallt våldtäkter – ska det behöva vara så varenda Valborg? Det känns som att det är ganska onödigt men att det ändå ska vinkas förbi som något alldagligt.

Som jag skrev igår är det lätt att säga att man ska dricka med måtta för man minns ju hur man själv var som ung, herre jisses. Ett antal gånger hade man huvudet ner i porslinstronen och man mådde inte alltid så jäkla bra. Bussresorna hem från staden var lika med karusell – eller det var så det kändes i alla fall och några pizzor lade man ju ibland på lite olämpliga ställen. Kanske det bara är en del av att vara ung? Med åren kommer ju erfarenhet och man lär sig att känna sin gräns och man inser att det är dags att ställa undan flaskan eller burken.

Med andra ord, Valborg kanske är en bra dag för folk att dra i sig sanslösa mängder alkohol, för att det är bra att ha som erfarenhet in i framtiden. På ett sätt. Dock kan vi väl försöka klara oss utan våldtäkterna och misshandel och annat skit. I den bästa av världar.

53530cookie-checkValborg blev som väntat