Fel att smygfota killar i tunnelbanan?

Tubecrush heter en sajt där smygfotade killars bilder hamnar och där de sedan blir betygsatta av sajtens besökare.

Roligt, tycker nog de flesta, även om vissa tycker att det är objektifiering. Eller som en användare uttrycker sig:

– Men jag skulle bli förfärad om kvinnor objektifierades på samma sätt, säger hon till Metro.

Öh, hallå? Vart har du varit de senaste årtusendena eller så? Har det liksom inte alltid varit så att män sett kvinnor som objekt, på sätt och vis. Med det menar jag att vem är det som alltid har “som uppgift” att se snygg och sexig ut även om hon samtidigt kanske måste ta hand om både hemmet, barnen och jobbet. När vi blir äldre så är det fortfarande så att kvinnan “ska” se vacker och sexig ut medan det ofta på män inte kvittar.

Men kul att Tubecrush kör den här grejen tycker jag, även om objektifiering inte är en bra sak så känns det lite som att det dags för männen att smaka sin egen medicin. Vem vet, om 20-30 år kanske det är männen som klagar på att de bara ses som objekt, har sämre lön än kvinnorna och har problem när de går på krogen på grund av alla överförfriskade kvinnor som vill klämma dem i baken. Eller avklädda med blicken i tunnelbanan.

53160cookie-checkFel att smygfota killar i tunnelbanan?