Påskupproret närmar sig. Är du med?

Protesterna mot regeringens sjukförsäkringsreglerna och utförsäkringarna (Fas 3) har nu tagit form och på måndag smäller det.

På Facebook har människorna samlats via olika grupper och på sidan för Påskuppror mot Utförsäkringarna kan man se en sammanställning för hur många människor som tänker gå ut på måndag och visa sitt missnöje. (Via Diskussioner  kan man se vilka städer runtom i Sverige som tänker protestera.)

I tidningen Dagen finner man en artikel som förklara saken närmare och minst 50 orter sägs delta. Allehanda bland många andra medier skriver om det, SVT har uppmärksammat det och på Sveriges Radios hemsida finner man både en artikel och ett ljudklipp från Hallandsekot.

Manifestationen är religiöst och politiskt obunden och görs av ren medmänsklighet, säger diakonen Elisabeth Kling, en av initiativtagarna, och man behöver själv inte vara drabbad, i Fas 3 eller ens arbetslös. Man kan visa sitt missnöje ändå. Som ett tecken på medmänsklighet och förståelse för sina mindre lyckligt lottade medmänniskor, som förhoppningsvis gör en kraftig markering åt politikerna och en humanare sjukförsäkringspolitik.

I´m in!

52730cookie-checkPåskupproret närmar sig. Är du med?