Äntligen någon som pratar om undervikt.

Ingemar Stenmark har problem att öka i vikt. I och med hans popularitet via Mästarnas Mästare kan han på sätt och vis belysa problemet man sällan hör något om. Jättebra!

Ni har säkert märkt att diverse tidningar är översvämmade av alla dieter och bantnings-tips . vilket säkert är jättebra när de fungerar – men jag har då aldrig någonsin snubblat över några tips om hur man går upp i vikt. “-Det är väl enkelt” säger kanske vissa och fnissar samtidigt som de föreslår dieter fyllda av kakor, pizza och annat onyttigt, och de fungerar säkert jättebra – om man vill ha en för tidig död.

Men det är som Stenmark säger i artikeln, att man har provat “fet mat, mager mat, mycket mat, lite mat” men att vikten står ungefär lika som den alltid har gjort och man blir alltmer trött på att höra pikarna om att man borde gå upp i vikt, att man tillhör flugvikten osv, m.m. Hade det varit okej att pika så när människor är överviktiga? Om det händer, då är människan som fällt kommentaren en vidrig människa. När det sägs något kvickt om en underviktig är man istället lustig.

Tro det eller ej men som liten var jag faktiskt en liten bulle, rund om kinderna o allt. Under en period var jag otroligt välbyggd och träning var ett nöje som jag utövade flera gånger under dagen. Otroligt intensivt men roligt. Men de senaste åren har jag inte haft inspirationen, gnistan och motivationen – hur får man den tillbaka? Så man kunde få slut på pikarna.  Jag skulle behöva lite mer benstyrka, det vet jag redan, och kanske lite mer på armarna.

En bra artikel fann jag på aftonbladet.se och visserligen handlar den lite om hur man ska kunna gå ner i vikt, men om jag vänder på vissa tips så kanske det ger resultat. Nu behöver jag bara en spark i röven. Någon som vet hur?

52320cookie-checkÄntligen någon som pratar om undervikt.