Vad är goda och dåliga nyheter

Kanske jag borde utfärda en varning på det här inlägget. Om du har lätt för att bli deppig eller redan är det, då bör du sluta läsa direkt. Jag skojar inte. Eller som man säger på engelska, I shit you not.

När jag kikar in på aftonbladet.se och ser rubrikerna blir jag ganska nedstämd, av den enkla anledningen till att det finns så oerhört få goda nyheter. Det finns de nyheter och rubriker som ger dig tips om hur du förlorar vikt, får fastare lår eller hur man får bästa sminket men knappast några som är rent av goda och bra. Hur kommer det sig? Låt mig visa vad jag fann i morgonens upplaga:

DÅLIGA nyheterna:

 • Emil, 23, nekad hjälp – dog. Sköterskan får sparken.
 • Jimmy dog i fyllecell – av sockerkoma.
 • TV: Superjumbon kör rakt på jetplanet.
 • Zeta-Jones in på psykklinik.
 • Vad är farligast – fett eller socker? (Gör du det så är du en dålig människa?)
 • Brand på Söderstadion.
 • Finalkockarna i bråk.
 • Gör som Beyonce – en total makeover (För du duger inte som du är?)
 • Vann 27 miljoner – blev ändå utan pengar (För pengar gör dig lycklig?)
 • 9 tips som håller vikten i schack (För om du är smal är du bättre än andra?)
 • Här trängs 400 elever på en yta för 250.
 • Seriemördaren hånade de anhöriga.
 • Anna våldtogs på semester – åtalas.

När jag har rabblat upp alla de där obehagliga rubrikerna har jag inte ens kommit halvvägs ner i tidningen! Sedan, som jag sa tidigare i inlägget, undrar jag vart alla glada nyheter finns. Det mesta annat som finns att läsa är ju bara tips om hur man blir ”en bättre människa” eller artiklar om mer eller mindre värdelösa saker, även kallat nöje. Då menar jag rubriker som:

 • Erbjöds 22 miljoner – då gick han i taket. (För att vara egotrippad är en bra grej?)
 • Stort test: Bästa stavmixern.
 • Stenhård Mercedes-duell. (Kan man läsa om man betalar för Aftonbladet PLUS.)
 • Bästa metoderna för släta ben. (Även denna artikel måste man ha PLUS för att få läsa.)
 • Ö-luffa i Kroatien.
 • Så blir nya Men in Black.
 • Fyndläge på bilar just nu. (Finns att läsa på tidningen E24 och inte Aftonbladet.)
 • Tjäna pengar på ditt skrot. (För pengar är det vi mest av allt behöver?)
 • TV: Se mästarens chockvändning i Starcraft-finalen.

Okej, nu kanske ni fattar varför jag gnäller? Och alla dessa rubriker är från endast en tidning!

Rätta mig om jag har fel, men av alla de som jag räknade upp, hur många är det som är helt klart goda nyheter som man blir glad av? Möjligtvis den om att man kan sälja sitt skrot för då kan man ju faktiskt tjäna lite extra pengar, eller den om släta ben – om man är kvinna – eller kanske man planerar en resa till Kroatien. Men om man inte är kvinna, inte på väg till Kroatien på semester och inte behöver sälja sitt skrot….!?

Okej, nu har jag gnällt färdigt och i ren protest länkar jag inte till någon av ovan nämnda artiklar. Eller jo, den om skolan, för det tycker jag är viktigt. Men alla andra artiklar vägrar jag att läsa och går direkt till serie-sidorna istället för de är åtminstone halvroliga.

(mummel, mummel) och ingen tvättid fick jag heller….

51790cookie-checkVad är goda och dåliga nyheter