Lightprodukter på tapeten igen

I en artikel på Expressen.se kan man idag läsa om nya larm angående lightprodukter. Tjoho och jippie säger jag som diabetiker.

En professor vid Lunds Universitet säger nu att ”En del absorberar sukralos som finns i Coca Cola Light och det kan möjligtvis lagras i hjärnan, levern eller fettvävnader för all framtid.” Märk väl att orden en del, används. En del vaddå? Jag antar att hon menar vissa människor. Och att det lagras i kroppen, vad exakt betyder det då? Är det farligt eller inte? Fett lagras också i kroppen och i tillräckligt höga värden är det rent av livsfarligt. Sedan står det att det möjligtvis lagras…mmm, ja just det, möjligtvis.

Ursäkta, men jag blir så trött på sådana här artiklar där allting är vagt bevisat eller bara antaganden eller missförstånd och jag vet att min dietist som har jobbat de senaste 30 åren med kostfrågor, GI och innehållsförteckningar, håller med mig. Det är endast under speciella förhållande när man intar större mängder olika produkter med speciella ämnen som det kanske kan vara  ohälsosamt.

Jag tror nog att alla kan hålla med om att allting i för stor dos är farligt. Man kan ju till och med dö av för mycket vatten, för mycket kaffe, för mycket bla bla bla.

Sådanadär artiklar och klena försök att kränga sin senast skrivna bok är bara löjligt.

51940cookie-checkLightprodukter på tapeten igen